Ervaringen

Ontdek hoe anderen onze persoonlijke aanpak hebben ervaren.

Andrea doet haar verhaal over de aanpak van BFB.


Andrea vertelt over haar ervaringen met BFB.

Het verhaal van Ramona

Ik ben met Loekie in contact gekomen doordat een vriendin van mij gereageerd had op de Facebook pagina van Loekie.

Nu is het zo dat afvallen niet mijn hoofddoel was, maar ik zat al een dik jaar niet goed in mijn vel. Ik voelde mij futloos, opgeblazen en sliep niet goed.

“Ik voelde mij futloos, opgeblazen en sliep niet goed.”

Februari 2017 ben ik in een ‘kleine’ burn-out terechtgekomen en na een reeks onderzoeken zonder uitkomst heb ik mijzelf een schop onder mijn kont gegeven. Ik pakte mijn leven weer op, maar voelde mij nog steeds niet goed en ik wist niet hoe dat kwam. Zover ik wist, at ik niet te veel en niet super slecht.

Na het eerste kennismaking gesprek, waarbij Loekie op mij overkwam als een leuke spontane meid, kwam aan het licht dat ik veel te weinig at. Ze maakte een eetschema en ik schrok van de hoeveelheid eten. Ik dacht ‘ik kom in een week 10 kilo aan’! De eerste week was geschokt door mijn volle winkelwagen en in shock wat ik aan geld bespaarde per week. Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn!

“Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn!”

Ook moest ik ook wennen om zoveel en zo divers te eten. Ik hoefde niet af te vallen, maar ik wilde graag een aantal kilo kwijt. Dit had ik na een week al bijna bereikt!

Na een aantal weken bleef mijn gewicht naar wens hangen. Ik moet wennen aan het ontbijten maar merk een aantal dingen op: ik heb nauwelijks hoofdpijn meer en slik al veel minder pijnstillers. Ook merk ik dat ik veel meer energie heb!

Nu aan het eind van de begeleiding wil ik het volgende delen: mag ik even zeggen hoe blij ik ben? Natuurlijk had ik soms echt géén zin om te koken en ben ik wel eens bij de McDonalds geweest. Ik heb niet te horen gekregen dat ik niet bij de ‘Mac’ mocht eten, als ik daar zin in had dan mocht ik dat best 1x per week doen! Het gaat goed! Ontbijten in de ochtend kon ik niet, nu geniet ik van mijn broodje en fruit in de ochtend. Ook word ik een stuk meer uitgerust wakker.

“Ontbijten in de ochtend kon ik niet, nu geniet ik van mijn broodje en fruit in de ochtend. Ook word ik een stuk meer uitgerust wakker.”

Ontspanning is erg belangrijk voor de rust in het lichaam en voeding speelt daarbij een belangrijke rol. Mijn doel om fitter te worden en beter te slapen heb ik behaald. Ook het opgeblazen gevoel heb ik niet meer.

Goed en gezond eten is écht de basis voor een fijn leven.

Loekie, ontzettend bedankt!

– Ramona (24) uit Leeuwarden

Ervaringen van Gurbe met BFB

Al langere tijd wist ik dat er iets moest gebeuren. 30 jaar en veel te zwaar, maar waar begin je en wat is de juiste manier?
‘Vroeger’ sportte ik veel voor mijn opleiding en voetbalde ik. Toen ik tegelijkertijd met beide stopte en hetzelfde bleef eten werd ik steeds zwaarder. Ik had meerdere pogingen ondernomen hier iets aan te doen, viel ook wel eens wat af, maar zodra ik weer ‘normaal’ ging eten zaten de verloren kilo’s er al snel weer aan.

“30 jaar en veel te zwaar, maar waar begin je en wat is de juiste manier?”

In september kwam in contact met voedingscoach Loekie Roosdorp. Na het bijhouden van een eetdagboek, het invullen van een vragenlijst en een uitgebreid intakegesprek kreeg ik een dagmenu. In het programma van BFB wordt er gekeken naar waar de pijnpunten liggen in jouw dagen en daar wordt rekening mee gehouden.
Tot mijn verbazing ‘mocht’ ik best veel eten met de nieuwe dagmenu’s. De maaltijden zijn gebalanceerd en toegespitst op de behoeften van mijn lichaam. Dit werkt. Ik hoef geen extreme hoeveelheden van één product te eten en ik kan mijn producten gewoon in de supermarkt kopen.

“De maaltijden zijn gebalanceerd en toegespitst op de behoeften van mijn lichaam.”

Loekie neemt tijdens de contactmomenten uitgebreid de tijd en denkt met mij mee. Heb je op bepaalde momenten trek? Dan wordt er samen een oplossing gezocht. Het is niet een of ander strikt dieet maar het is een andere, betere en gezondere manier van leven. Loekie werkt cliëntgericht, met humor en op basis van eigen ervaring, waardoor contactmomenten en het hele traject zeer prettig verlopen.

“Loekie werkt cliëntgericht, met humor en op basis van eigen ervaring, waardoor contactmomenten en het hele traject zeer prettig verlopen.”

Al na een paar weken zag ik resultaat en nog steeds wordt ik fitter en fitter. Natuurlijk vergt ook deze manier van leven discipline, uiteindelijk moet je het toch zelf doen, maar met de hulp van BFB heb ik er vertrouwen in mijn doelen zeker te gaan bereiken!

– Gurbe (30) uit Drachten

Het verhaal van Aryette

Al jaren beheerst mijn gewicht en voeding mijn dagelijkse leven. Iets waar ik af en toe helemaal zat van word. Ik was al lang bezig met bewust en gezond te eten in combinatie met sport, maar ik viel geen gram af. Dit was erg frustrerend.

“Ik was al lang bezig met bewust en gezond te eten in combinatie met sport, maar ik viel geen gram af.”

Toen ik bij Loekie kwam en aan haar liet zien hoe mijn levensstijl eruit zag vond ze dat op zich al heel goed.
Samen hebben we gekeken waar nog wat te “sleutelen” viel. Door haar enorme kennis over voeding was er toch genoeg aan te passen aan mijn manier van eten. D.m.v. de eetmeter-app zag ik wat ik qua koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkreeg.
Loekie haar enthousiasme heeft mij weer doen geloven in het feit dat gezond en gevarieerd eten in combinatie met sporten wel degelijk resultaat geeft.

“Loekie haar enthousiasme heeft mij weer doen geloven in het feit dat gezond en gevarieerd eten in combinatie met sporten wel degelijk resultaat geeft.”

De kilo’s “vliegen” er niet af, maar het gaat heel mooi geleidelijk. Dit is ook waar ik voor ga. In deze periode heb ik veel geleerd van Loekie en dat ga ik zeker voortzetten. Eindelijk zie ik resultaat.
Loekie, dankjewel voor je luisterende oor, je adviezen, kennis en enthousiasme voor je vak.

– Aryette (46) uit Holwerd

Allereerst, bedankt Loekie!!

Tot een aantal maanden terug was ik iemand die zich niet echt bewust bezig hield met voeding. De gevolgen hiervan zag ik helaas op de weegschaal, maar merkte ik ook op andere manieren. Zo had ik minder energie en ook vaak last van vervelende hoofdpijn.

“Tot een aantal maanden terug was ik iemand die zich niet echt bewust bezig hield met voeding.”

In een nieuwe poging het roer om te gooien, kwam ik terecht bij BFB. En wat ben ik daar blij mee!

Vanaf het eerste consult heb ik haar leren kennen als iemand die echt de tijd en moeite neemt om de ander te willen helpen. Haar tips en voedingsschema’s waren heel erg praktisch (en gelukkig eenvoudig vol te houden), maar haar interesse gedurende mijn verandering zorgde voor extra motivatie en was voor mij echt een steun in de rug.

Ik ben nu een aantal maanden verder, en al supertrots op de voortgang! Kilo’s lichter, veel energie rijker en mijn hoofdpijn is ook weg!

“Ik ben supertrots op de voortgang. Kilo’s lichter, veel energie rijker en mijn hoofdpijn is ook weg!”

Bedankt voor al je hulp en betrokkenheid Loekie!

– Bastiaan (33) uit Drachten

Ga jij de uitdaging aan?

Het BFB-programma is (bijna) gratis wanneer je aanvullend verzekerd bent en onze intake is geheel vrijblijvend.

Maak nu een afspraak