BFB

Creëer een lichaam waarin jij je thuis voelt!

Aangesloten bij BGN

Omdat BFB aangesloten is bij de BGN kun je een (groot) deel van de kosten terug krijgen vanuit jouw aanvullende zorgverzekering.

Ervaringsdeskundige

Als (ex) snoep-koek-chips verslaafde weet ik dat heropvoeden van jezelf op het gebied van voeding een proces is en dit niet binnen één week klaar is.

Geen uurtje-factuurtje

BFB heeft geen uurtje-factuurtje mentaliteit: wij doen niet moeilijk over een extra contactmoment wanneer we dit samen nodig achten.

Meer dan alleen voeding

BFB gaat verder dan voeding alleen, door het onderdeel ‘building’ binnen het programma. We sporen de oorzaak van jouw situatie op en pakken vanuit daar je overgewicht, ondergewicht of tekort aan energie aan.

Eenvoudig te volgen

BFB verkoopt geen shakes, maaltijdrepen of ingewikkelde supplementen. Zo weet je dat het programma te volgen is voor jou door middel van pure, normale voeding.

Nieuwe ontwikkelingen

BFB volgt regelmatig bij- en nascholing om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied.

Jouw coach

Ik ben Loekie Roosdorp, 30 jaar en woon samen met mijn vriend en onze 2 lieve meisjes in Burgum. Zelf heb ik jarenlang geworsteld met voeding. Afgelopen 12 jaar wisselden perioden van veel te veel eten en veel te weinig eten elkaar af. Ik jojode letterlijk per maand! In mijn hoofd was ik altijd bezig met de door mezelf opgelegde regels omtrent voeding. Doordeweeks at ik weinig en in het weekend at ik dan heel veel om het gemis en tekort te compenseren. Dit leidde tot een ongezonde haat-liefde relatie met eten. Toen de voeding hype toenam, namen ook mijn twijfels toe over wat ik nou moest eten. Ik had geen idee meer! Ik probeerde van alles en stopte ook weer met van alles.

Achterhalen oorzaak eetgewoonten

Ik ben opgegroeid met een vader met obesitas en een moeder met ondergewicht die een aversie tegen teveel eten had. Tijdens mijn opleiding tot gewichtsconsulent kwam ik er achter dat mijn eetpatroon en eetgedrag toch érgens vandaan moest komen en ik ontdekte waar dit alles onbewust was begonnen, namelijk al in mijn jeugd. Wanneer je weet waardoor je ongezonde relatie met eten is ontstaan, kun je het aanpakken.

Bankhangen, Haribo kindermix en carrière-switch

Ik ben in 2010 afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen en ging ik aan de slag als docent muziek, zangeres en koordirigent. Mijn passie voor muziek is groot en optreden vind ik nog altijd geweldig, maar ik besefte in de winter 2016/2017 dat ik eigenlijk het verkeerde vakgebied gekozen heb. Waarom? Ik voelde me niet gelukkig en zat elke avond met een zak chips, chocola, koekjes én Haribo kindermix op de bank. Bunkeren als een bouwvakker om maar niet te hoeven voelen: het gevoel van ontevreden zijn over mijn eigen leven en het uitstellen van de zoektocht naar het antwoord op de vraag: wat wil ik nou écht?

Gediplomeerd voedingscoach & Opleiding tot Personal Trainer

In het voorjaar toen ik besefte dat ik door al dat emotie-eten een flink aantal kilo was gegroeid, besloot dat ik moest kiezen: of zielig in mijn neerwaartse spiraal blijven zitten, mezelf tonnetje rond vreten, geen energie hebben en niet zeuren (met alle gevolgen van dien), of durven kiezen voor wat ik wilde: mijn passie omtrent voeding, sport en coaching volgen. Ik diende mijn ontslag in bij de school waar ik als muziekdocent werkte en schreef me in om de opleiding Gewichtsconsulent (CIVAS) en Personal Trainer (AALO) te gaan volgen. Op de dag dat ik knopen doorhakte voelde ik me herboren, als een vis in het water en een homo die uit de kast komt: Yes, eindelijk, ik ga het doen, op naar een nieuwe ‘ik’!

En nu?

In oktober 2017 heb ik mijn opleiding tot gewichtsconsulent afgerond en dit gaf veel inzichten voor mij zelf omtrent voeding. Je lichaam geven wat het écht nodig heeft door te luisteren naar je eigen lichaam en je niet continu te laten beïnvloeden door alle voedingshype’s. Ik ben inmiddels echt in staat andere mensen dit succes ook te laten ervaren!
In juli 2018 heb ik het laatste deel van mijn sportopleiding afgerond en ik ben nu Personal Trainer. Vanuit mijn bedrijf, BFB, wil ik nu iedereen helpen om te ervaren hoe fantastisch de effecten van juiste voeding én de juiste training zijn. Ik geef meerdere keren per week bootcamp training in Burgum. Daarnaast geef ik training in mijn eigen trainingsstudio aan huis. Dit is personal training, duo training en Personal Group training.

Ik blijf ook mijn eigen doelen nastreven en zeg daarbij altijd: het werken aan jezelf vergt een investering qua tijd en energie. Het is een heel proces. Ook al ben je nog niet bij je doel, de weg er naar toe geeft je al zóveel zelfvoldoening! Dat maakt je trots, sterk en fit!

“Ook al ben je nog niet bij je doel, de weg er naar toe geeft je al zóveel zelfvoldoening! Dat maakt je trots, sterk en fit!”

Loekie Roosdorp
Oprichter en eigenaar BFB

Opleidingen
Civas Haarlem:

  • Gewichtsconsulent (aangesloten bij BGN)

AALO Amsterdam:

  • Fitness Trainer level 1
  • Fitness Trainer level 2 / Small group Trainer
  • Fitness Master
  • Personal Training

Ga jij de uitdaging aan?

Het BFB-programma is (bijna) gratis wanneer je aanvullend verzekerd bent en onze intake is geheel vrijblijvend.

Maak nu een afspraak