”POWERVROUW”

Met deze cursus word je de POWERVROUW die je diep van binnen bent en verlos je je-zelf van je eetbuien!

Je wilt graag verlost zijn van die eeuwige, vermoeiende strijd met eten. Je weet wat je doelen zijn omtrent voeding en je lijf, alleen lukt het je nog niet om deze te realiseren. Je bent alle ‘dieet-pogingen’ zat en hebt geen energie om wéér aan de slag te gaan. Je wilt die relaxte relatie met eten wel, maar je schat de kans van falen op 80%. Je hebt al veel te lang het gevoel dat je niet in je eigen lijf zit. Misschien heb je zelfs het gevoel jezelf al heel lang kwijt te zijn en ben je daardoor onbewust niet 100% gelukkig..

Zeg eens heel eerlijk: heb je wel eens een dolgelukkige POWERVROUW gezien met eetbuien?

Afvallen door alleen een slot te monteren op je snoepkast is pure symptoombestrijding. Stop met de oplossing alleen in eten te zoeken. Dat heeft je tot nu toe nog niet blijvend gewichtsverlies opgeleverd, toch? Ga voor de kans op blijvend gewichtsverlies eerst eens met jezelf en de oorzaak van je eetbuien aan de slag!

Met de cursus ‘POWERVROUW’ ga je op zoek naar de bron van je eetbuien om deze vervolgens aan te pakken. Hiermee creëer je rust in je hoofd én een relaxte relatie met eten. Juist dit leidt tot succes!

Handtekening Loekie Roosdorp

Ik ben Loekie Roosdorp, mental food coach en personal trainer.

Jarenlang was ik bezig met een strijd tegen eten. Ik deed alle mogelijke dieetpogingen, omdat ik 1 ding wilde: een stabiel gewicht en eten moest gewoon eten zijn. Om die strijd met eten te winnen dacht ik dat ik gewoon harder mijn best moest doen of beter op zoek moest naar de juiste methode. Het was altijd alles of niets. Bunkeren als een bouwvakker of hongeren als een malle. Ik stond op het punt om wéér een nieuwe dieet poging te doen. Zo’n ‘maandag ga ik écht beginnen en deze keer gaat het wél lukken’ poging, weet je wel? Wat ik toen deed heeft mij enorm geholpen:

 • Ik besloot om eens te doen wat voor MIJ goed voelde. Los van wat alle dieetgoeroe’s, voedingscoaches, gezondheidsboeken en nog meer riepen. Want ik werd inmiddels GEK van alle meningen / visies als het om ‘gezond’ eten gaat. Ik was er echt helemaal KLAAR mee!
 • Met de kennis die ik destijds opdeed o.a. tijdens mijn voedings- en sportopleiding ontwikkelde ik mijn EIGEN voedingsschema wat voor MIJ werkte. Dit gaf een heel stuk rust. Ik hoefde niet meer naar het bos te kijken waar ik de bomen toch al niet meer doorheen zag.
 • Ik stopte per direct met te weinig eten, nadat ik een kcal berekening had gedaan voor mijn lijf
 • Ik stopte met mezelf bepaald voedsel te verbieden. Ik eet nooit weer appeltaart, tja, dat was sowieso toch al complete bullshit..

Dus, ik had een voedingspatroon wat bij me paste, maar merkte ook dat ik nog steeds eetbuien had. Oeps, ik had het probleem klaarblijkelijk toch nog niet helemaal opgelost.. Alles veranderde toen ik een jaaropleiding deed waarbij ik leerde om naar mezelf te luisteren, op m’n intuïtie te vertrouwen, en mezelf heel goed leerde kennen en begrijpen. Ik ontdekte dat het overige deel wat nodig was om mijn probleem op te lossen, dus in mijzelf lag. Ik had dit écht niet zien aankomen. Deze zoektocht kreeg effect op mijn relatie met eten: bezig met MIJZELF i.p.v. alleen met calorieën. Ik kwam erachter dat:

 • Het voeden van emotionele honger, naast fysieke honger minstens zo belangrijk is. Je kunt je fysieke honger stillen met een goed voedingsschema, maar pas als je weet wat je zo enorm mist, of welk gevoel je continu wilt dempen, kun je daar gericht mee aan de slag gaan.
 • Ik ergens veel te lang mee kon zitten in m’n hoofd, de spanningen en onrust van iemand anders altijd voel, en dit uiteindelijk met m’n vermoeide hoofd tot snoepfestijnen leidde. Wanneer je leert omgaan met hoog gevoeligheid scheelt dit namelijk enorm in je eetbuien.
 • Leren omgaan met emoties baanbrekend is. Het is heel bevrijdend wanneer je weet welke emotie je voelt, en ook weet hoe je hiernaar moet handelen. Het is voor veel mensen allesbehalve vanzelfsprekend.
 • Veeleisend naar jezelf zijn, een grote rol kan spelen. Wanneer je ontdekt waarom je zo perfectionistisch bent en vaak over je grenzen gaat, helpt dit je in het leren om minder van jezelf te vragen.
 • Ik kon leren hoe ik moet ontladen na een drukke dag zónder chips & chocola.
 • Bewustwording van vastgeroeste overtuigingen cruciaal is. Je moet loskomen van de overtuigingen die je over jezelf en eten hebt zodat deze je niet langer beperken.
 • RUST in je hoofd hét wondermiddel is. Wanneer je rust in je hoofd hebt, grijp je namelijk niet naar troost-eten!

Nadat ik deze opleiding heb afgerond ben ik mezelf verder gaan scholen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en emotie-eten. Ik was bloedfanatiek omdat ik merkte dat dit HET was. Ik raapte alle informatie wat ík nuttig vond bij elkaar en ontwikkelde hiermee mijn nieuwste cursus.

Ik heb de powervrouw in mezelf naar boven gehaald die wél een relaxte relatie heeft met eten. Ik voel me 0,0 schuldig bij mijn wekelijkse cheatmeal en voel geen haat en liefde meer als ik chocola & chips eet. 😉 En ik kan je verzekeren, dat is zó’n bevrijding!

HÉ POWERVROUW, DIT WIL JIJ TOCH OOK?!

Met de 12 weken durende cursus ‘‘POWERVROUW’’ gaan we samen de oorzaken van jouw eetbuien achterhalen en 1 voor 1 aanpakken. Je ontdekt waardoor en wanneer jouw relatie met eten verstoord is geraakt en waarom jij voeding niet onder controle hebt, maar voeding jou. Met deze inzichten creëer je al in de eerste week van de cursus meer rust omtrent eten.

De cursus is ontworpen op basis van de volgende 3 elementen:
1. Jezelf leren kennen
2. Je eetbuien leren begrijpen
3. Een relaxte relatie met eten creëren

Centraal in de cursus staat het ontwikkelen van jouw persoonlijke levensgids.
Een door jou geschreven handleiding, vanuit jezelf en over jezelf, die je helpt alle obstakels te tackelen, zodat je een relaxte relatie met eten ontwikkeld en je doelen op het gebied van eten, je lijf (en wie weet nog meer) wél gaat behalen!

Overzicht van de 12 sessies

Sessie 1
gewoonten & overtuigingen


Je leert wat het verschil is tussen fysieke en emotionele honger en ontdekt welke gewoonten je hebt als het om eten gaat. We kijken naar de overtuigingen die je hebt opgedaan op het gebied van voeding, je lijf en jezelf als persoon. Hoe beperken deze overtuigingen je op dit moment in het dagelijks leven?

Sessie 2
verlangens omzetten in doelen


Je werpt een kritische blik op jouw leven. Ontdek tijdens de meditatie wat jij écht wilt. Vanuit deze verlangens maak je een plan voor 3 jaardoelen. Wie of wat zou jou tegen kunnen houden? We kijken o.a. naar de invloed van je omgeving.

Sessie 3
Ben jij wie je werkelijk bent?


Je bent wie je diep van binnen bent: wie ben jij écht? Krijg grip op alle bullshit-gedachten die jou aanzetten tot eten. Na deze sessie herken jij deze gedachten op tijd: je weet nu hoe je deze verslaat met je gezonde boerenverstand.

Sessie 4
afscheid nemen van beperkende gedachten


Vandaag neem je afstand van al die bullshit-gedachten d.m.v. een mediatie. Er ontstaat meer ruimte voor je gezonde boerenverstand, de echte jij! Je ontdekt tijdens deze sessie of je een HSP (hoog gevoelig) persoon bent, d.m.v. een test. Je krijgt handvaten hoe je hiermee kunt omgaan en hoe je HSP direct inzet als jouw kracht!

Sessie 5
kennismaken met het kleine meisje


Je verdiept je verder in jezelf. Je doet een meditatie waarbij je het kleine meisje in jezelf gaat ontmoeten en ontdekt waar ze gelukkig van wordt. Je leert waarom het voelen en kunnen uiten van emotie’s bijdraagt om  voorgoed afscheid te nemen van je snoepfestijnen. Wanneer is dat kleine meisje in jou actief en hoe handel jij daar (onbewust) in je dagelijks leven naar?

Sessie 6
healing


Leer wat het kleine meisje in jou nodig heeft om nog verder afscheid te kunnen nemen van je eetbuien. Je volgt een meditatie waarin jij vanuit de kracht van volwassen vrouw het meisje zelf gaat redden!  

Sessie 7
down to earth! 


In deze sessie leer je hoe je jezelf vol zelfvertrouwen, steady as a rock kunt neerzetten. Je leert d.m.v. meditaties je eigen gronding creëren om stevig in je schoenen te staan. Na deze week wordt de rust in je hoofd niet langer verstoort door het gedrag van iemand anders.

Sessie 8
lekker perfectionistisch?


Wat leveren eetbuien jou nu nog? Troost, gezelschap? Het antwoord op deze vraag leidt vandaag als compas voor welke vlakken in je leven extra aandacht nodig hebben. We gaan ons daarnaast verdiepen in perfectionisme en veeleisendheid en je ontdekt waarom je de lat voor jezelf altijd zo giga hoog legt.

Sessie 9
grenzen


Je vindt het lastig om aan te geven waar je grenzen liggen. We gaan aan de slag om te kijken wanneer en waarom dit is ontstaan. Je krijgt tools in handen om je grenzen te (her)kennen en te zorgen dat je anderen daar niet meer overheen laat gaan. Tevens leer je over verschillende overlevingsstrategieën: waar herken jij jezelf in?

Sessie 10
De reset voor je harde schijf


Je kunt steeds meer (beperkende) laagjes afpellen en de powervrouw in jou wordt steeds verder zichtbaar, YES! Wanneer voel jij je helemaal in je kracht? Je gaat de beperkende overtuigingen die je had, omzetten tot leefregels waar JIJ achter staat. Dit doe je volgens een concreet 4-stappenplan.

Sessie 11
zelfzorgplan & vergeving


Wat is nu nog jouw perfecte comfort-food? Ontdek dat er een boodschap verpakt zit in elk type troostvoer en achterhaal wat dit voor jou is. Tevens ga je concreet in kaart brengen hoe je in de put terecht komt, maar ook hoe je eruit komt. Vandaag ben je super lief voor jezelf: vergeving maakt vrij!

Sessie 12
nu verder!


Het slot! Je gaat aan de slag met de laatste input voor jouw levengids. Je leert over emotie-regulatiesystemen. Je kijkt nu met alles wat je geleerd hebt over jezelf naar je 3 jaardoelen. Hoe ver ben je nu hoe werk je verder aan je 3 jaardoelen? Je werkt je strategisch plan bij. En dan is jouw handleiding compleet: je persoonlijke levensgids, tevens handleiding om alle obstakels te tackelen en je doelen te realiseren!

Na deze 12 sessies:

 Kun jij zonder schuldgevoel van een pizza genieten
 Kun jij na een uitschieter de draad zónder moeite weer oppakken
 Durf jij je lijf als kompas te gebruiken als het om eten gaat
 Herken jij het verschil tussen fysieke en emotionele honger
 Heb je rust in je kop omtrent eten
 Is eten niet langer meer dan eten
 Heb je een degelijk en concreet plan om gericht je doelen te realiseren
 
Kun jij jezelf bovenaan zetten zonder schuldgevoel
 Herken jij de gedachten die aanzetten tot eten en weet je hoe je deze tegengaat
 Weet jij hoe je omgaat met de voor- en nadelen van hooggevoeligheid
 Ben jij bekend met exact oorzaken van je snaaibuien en weet hoe je dit anders invult
 Weet je hoe je steady as a rock door het leven gaat waardoor je chips&chocola niet langer nodig hebt
 Leveren stress en problemen van anderen jou geen eetbuien meer op
 Weet jij hoe je tot rust kunt komen na een (te) drukke dag zónder comfort-food
 Weet jij waarom je zo veeleisend naar jezelf bent én hoe je hier af komt
 Weet jij waarom je (onbwust) makkelijk over je grenzen gaat en hoe je hier per direct mee stopt
 Ben jij liefdevoller naar jezelf omdat je jezelf beter begrijpt
 Weet jij wat ervoor nodig is om een zo ontspannen mogelijk leven te creëren
 Herken je wanneer je vervalt in oude patronen en weet je hoe je er snel weer uit komt
 Beperken je vastgeroeste gedachtes over jezelf en over eten jou niet langer, omdat je ze hebt omgezet tot nieuwe leefregels
 Ben jij die powervrouw die het afvallen wél lukt
 Beschik je over de (door jouwzelf ontworpen) persoonlijke levensgids vol waardevolle tools waar je de rest van je leven iets aan hebt!
 Ben jij die powervrouw met een relaxte relatie met eten die haar eetbuien onder controle heeft!

Ben jij bereid om de powervrouw in jou te bevrijden?

‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’ – Albert Einstein

Hoe gaat het over een jaar met je, als je doorgaat zoals nu? Hoe voel je je dan? Hoe zie je eruit?
Je blokkades worden groter, je onzekerheden groeien verder, je ontevredenheid wordt meer en je frustratie wordt groter –> Hierdoor ga je nog meer eten.

Waar sta je over een jaar wanneer je nu van start gaat? Hoe zie je er dan uit? Hoe voel je je DAN? Wat doe je dan wel wat je nu misschien niet (nog) durft? Wat betekent eten dan nog voor je?

Weet dat je toekomst verandert met elke keuze die je VANDAAG maakt: blijf in die vicieuze cirkel hangen, of heb je het LEF om met jezelf en je eetbuien aan de slag te gaan? Over een jaar vanaf nu zou je willen dat je vandaag begonnen was!

Dit is dé cursus waarmee je permanent grip krijgt op je eetbuien. Blijvend gewichtsverlies wordt daarna ineens wél mogelijk!

Niks geleerd = geld terug

Dit zeggen deelnemers over de ”BEVRIJD DE POWERVROUW IN JOU” cursus

LET’S DO THIS!

Kies de variant van de cursus “POWERVROUW” die bij jou past

IK RED MEZELF TRAJECT
(starten op je eigen moment)


* 12 modules

* incl. digitale werkboeken

* 12x toegang tot een live Q&A

 


BONUSSEN

* 1 jaar toegang tot de BFB Community

 


€ 299,00
(enkel eenmalige betalingen)


GROEPSTRAJECT
(3 startmomenten per jaar)


* 12x online live groepssessies

* incl. digitale werkboeken

* 12x toegang tot een live Q&A

* Toegang tot al het beeldmateriaal


BONUSSEN

* 1 jaar toegang tot de BFB Community

* 3 maand e-coaching


€ 499
(of in drie termijnen van € 170,00)


1-OP-1 TRAJECT
(starten in overleg)


* 12x 1-op-1 live sessies

* incl. digitale werkboeken

* 12x toegang tot een live Q&A

* Toegang tot al het beeldmateriaal


BONUSSEN

* 1 jaar toegang tot de BFB Community

* 3 maand e-coaching


€ 949,00
(of in drie termijnen van € 319,00)LET OP! Je verzekering vergoed mogelijk een deel van de kosten. Meer informatie hierover vind je op de website van Beroepsgroep Gewichtsconsulenten Nederland.

Veelgestelde vragen

Het eerste traject van 2022 start op vrijdag 14 januari 2022. Hieronder vind je alle live cursusdata:

 • Sessie 1: 14 januari, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 2: 21 januari, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 3: 28 januari, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 4: 4 februari, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 5: 18 februari, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 6: 4 maart, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 7: 11 maart, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 8: 18 maart, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 9: 25 maart, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 10: 1 april, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 11: 8 april, 09.30-11.30 uur
 • Sessie 12: 22 april, 09.30-11.30 uur

Nee, deze cursus bevat geen voedingsschema. Deze cursus richt zich op een goede mindset en betere relatie met eten, niet op het afvallen zelf.

Dat is afhankelijk van het traject dat je kiest:

IK RED MEZELF TRAJECT: Bij deze cursus kun je je vragen stellen tijdens de maandelijkse Q&A.

GROEPSTRAJECT: Tijdens het groepstraject sta ik dagelijks voor je klaar om je te begeleiden. Na het traject kun je nog tot een jaar na de startdatum deelnemen aan de maandelijkse Q&A. Wanneer je merkt dat de focus op je doel wat minder is of je een bepaald onderdeel weer onder de aandacht wilt brengen kun je de Q&A gebruiken als ondersteuning.

1-OP-1-TRAJECT: Tijdens het 1-op-1 traject sta ik dagelijks voor je klaar om je te begeleiden!

Afhankelijk van de variant die je gaat doen kun je het bedrag in 1 of 3 termijnen betalen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn bij een sessie. Echter is het niet de bedoeling dat je de cursus passief gaat volgen, dat wil zeggen: elke week op je eigen tijd de audio-opnames terugluisteren. 😉

Dit is geen plan om snel gewicht te verliezen d.m.v. voedingsschema’s.

Deze cursus helpt je indirect met afvallen. Met indirect bedoel ik dat je afvalt omdat je je relatie met eten verbetert. Je gaat je mentaal beter voelen en daardoor heb je minder eetbuien. Dat scheelt giga veel aan calorieën! Let wel, dit is geen voedingsplan wat je moet volgen en gelijk afvalt.

Mijn advies is om met deze cursus eerst te focussen op een goede mindset en betere relatie met eten. Wanneer je dit onder controle hebt kun je starten met een een afvalproces die wél gaat werken!

IK RED MEZELF TRAJECT: Niet geschikt als je…
– Houdt van veel, intensieve begeleiding
– Geen discipline hebt om alles echt goed door te werken zonder af te raffelen
– Je hoopt of verwacht dat dit een quick fix is om snel van je kilo’s af te komen!
– Een hekel hebt aan hier en daar een grap en liever 100% serieus en academisch aan de slag wilt
– Niet bereid bent om je rugzak open te doen om te zien wat er allemaal in zit

GROEPSTRAJECT: Niet geschikt als je…
– Er niet van houdt om samen met andere mensen een cursus te volgen
– Schijt hebt aan de ervaringen en bevindingen van andere cursisten (die overigens juist rete behulpzaam kunnen zijn!)
– Er niet van houdt om wekelijks een vaste afspraak te hebben
– Je hoopt of verwacht dat dit een quick fix is om snel van je kilo’s af te komen!
– Een hekel hebt aan hier en daar een grap en liever 100% serieus en academisch aan de slag wilt
– Voor jezelf niet bereid bent om je rugzak open te doen om te zien wat er allemaal in zit

1-OP-1 TRAJECT: Niet geschikt als je…

– Samen met andere vrouwen het proces wilt doorstaan
– Je hoopt of verwacht dat dit een quick fix is om snel van je kilo’s af te komen!
– Een hekel hebt aan hier en daar een grap en liever 100% serieus en academisch aan de slag wilt
– Voor jezelf niet bereid bent om je rugzak open te doen om te zien wat er allemaal in zit

Je bent voorgoed verlost van de intensiteit van emotie-eten zoals je dit nu hebt. Maar of je nooit weer gaat emotie-eten? Het overkomt je echt nog wel eens, net zoals het mij ook écht nog wel overkomt. Je hebt geen macht over wát je overkomt, maar je hebt wel macht over je reactie. Er dienen zich immers altijd weer nieuwe situaties aan die voor stress, spanning of angst zorgen. Omdat je er straks anders mee omgaat, grijp je veel minder vaak naar eten.

De Live Q&A vindt maandelijks plaats via Zoom. De exacte data kunt je terugvinden in het agenda overzicht van de cursusomgeving.